8. Indiana Jones
Blijf op de hoogte en volg Matthijs
27 September 2012 | Hong Kong, Hong Kong
Morgen ga ik naar China en zal ik waarschijnlijk 10 dagen lang geen of zo goed als geen internet hebben en mijn laatste bericht is ook alweer even geleden, dus lijkt dit me een goed moment maar eens een teken van leven te geven!
Laatste anderhalve week was namelijk precies zoals het hoort te zijn: goed! In het weekend hebben we een redelijk mooie tempel bezocht in Wong Tai Sin, om vervolgens de metro te pakken naar Oost-Hong Kong. We hadden geen idee waar we waren, maar wilden nog wat leuks doen dus pakten we een willekeurige bus naar een plek waar we nog nooit van gehoord hadden en besloten we om dan maar gewoon uit te stappen zodra we iets zouden tegenkomen dat er tof uitzag. In een klein en lawaaierig busje vol met schreeuwende Chinezen in een onbekende richting met prachtige uitzichten berg op en berg af te rijden, om af en toe tussen twee bergen in opeens door een oud en verlaten uitziend dorpje te rijden, deed ons geloven dat we net zo avontuurlijk als Indiana Jones waren. Uiteindelijk uitgestapt in Sai Kung, wat een heel leuk vissersdorp bleek! Hier had je een soort van ‘strand’ (alleen dan bestaand uit rotsblokken i.p.v. zand) met uitzicht op wat eilandjes en achter je een drukke boulevard waar je alles kon eten wat je wil. We besloten op de rotsen aan zee een biertje te drinken en voor we het wisten was het avond en moesten we ons haasten om de bus terug te halen. Dat lukte niet, maar de goedkope taxi’s bieden gelukkig altijd een uitweg!
De dag erop besloten we een boot naar een van de stranden te nemen, wat Discovery Bay werd. Het was pas de eerste keer dat we in de zee zwommen, dus dat is altijd goed! In een strandtent met een goede liveband lekker wat nagedronken, om vervolgens een boot terug naar het centrum te nemen en te eten in een Indiaans restaurant. We werden er keihard opgelicht, dus dat was ook direct de laatste keer!
Komende week zijn er hier enkele feestdagen, waardoor we 5 dagen op rij vrij hebben dus moesten we ook wat mooie reisplannen smeden! Pascal en Phillip konden jammer genoeg niet mee, maar Benjamin en ik gaan 10 dagen lang (we nemen een paar extra collegevrije dagen) naar Sjanghai en Beijing! Het was nogal een gedoe om een visum voor China te krijgen – ik heb toch minimaal 8 stencils aan informatie moeten achterlaten – maar na een paar dagen wachten kon ik mijn paspoort en visum ophalen en we hebben er allebei enorm veel zin in!
Voor de rest was het een redelijk normale week, d.w.z. lekker uit eten gaan, veel sporten, veel studeren en veel stappen. Ben weer in veel verschillende mooie clubs geweest, we hebben een flinke waterpijp gerookt met een fles wijn in een technobar, heb door een waarzegger op Temple Street night market zogenaamd mijn toekomst laten voorspellen en we gaan bijna elke avond wel even een uurtje of twee naar een bar die vrij dichtbij de campus is om samen wat Liar’s Dice te spelen. Tofste sport die ik tot nu toe heb gedaan was kendo: met een harnas en een (houten) zwaard een beetje op elkaar in rammen is best tof! Phillip en ik konden de hele les lang enkel lachen, omdat de lokale studenten het ontzettend serieus nemen dat je à la Bruce Lee 5 tellen na het uitdelen van een slag nog steeds moet schreeuwen en van Phillip en mij werd op een gegeven moment hetzelfde verwacht. Wij dus de hele tijd slaan en krijsen en tussendoor amper bijkomen van het lachen omdat we zo lekker lomp met iedereen mee schreeuwden.
Met afstand mijn leukste dag tot nu toe in Hong Kong was afgelopen zaterdag, toen we naar Sai Wan en Shueng Luk zijn gegaan. Om er te komen hadden we een metro en twee bussen nodig en moesten we vervolgens nog 45 minuten lopen naar het beginpunt, maar dan kreeg je er wel wat voor terug zeg! Het was namelijk een bergpad met overal schitterende uitzichten en overal om je heen de meest overweldigende natuur die ik me maar kon voorstellen. De zee, eilanden, rotsen, bergen, zon en al het groen vormden samen een schitterend schilderij en ik voelde me bevoorrecht dat ik erdoorheen mocht lopen! Constant op en af bij een temperatuurtje van boven de 30 graden, dus het was nog behoorlijk pittig! Op een gegeven moment bereikten we tussen enkele bergen in een schitterend strand met helder water en een goede golfslag, dus besloten we daar een tijdje te gaan zwemmen en een poging te doen tot surfen (we hadden daar enkele surfers ontmoet)! Na ca. een uur vertrokken we om weer verder te lopen op zoek naar de klif, waar we veel over hadden gehoord. Uiteindelijk vonden we het pad ernaartoe. Nou ja, pad… je moest gewoon langs een rotswand klimmen om er te komen, compleet met mieren die steeds in je handen en voeten bijten en dat voel je! Uiteindelijk bereikten we echter de klif, een plek waar je vanaf een hoogte van 12 of 13 meter in het water kan springen! Ik klom omhoog om er een kijkje te nemen, maar toen ik er eenmaal stond was er geen haar op mijn hoofd die nog aan springen dacht. Vanaf daar leek het toch wel enorm hoog en door mijn hoogtevrees had ik letterlijk bevende benen, ik wilde echt écht niet. Uiteraard zat iedereen te schreeuwen dat ik moest springen, dus besloot ik maar gewoon een aanloop te nemen zodat ik niet meer terugkom en voordat ik het wist hing ik even in de lucht. Het bleek zo vet dat ik daarna nog vele keren gesprongen ben!!
Alle overweldigende natuur, het bergwandelen, de mooiste plek waarop ik ooit in de zee heb gezwommen, het springen van de klif, het avontuur, het klimmen en natuurlijk mijn vrienden met wie we onderling ontzettend veel lol hadden, maakte het tot een van de beste dagen ooit!
Morgenochtend (02:40 uur in de nacht van donderdag op vrijdag in Nederlandse tijd) vertrek ik voor het eerst naar China, dus hopelijk wacht een nieuw leuk avontuur! Toevallig heb ik de dag na terugkomst (kom terug op zondag 7 oktober) mijn eerste overhoring Chinees voor een cijfer waar ik nog aardig wat voor moet oefenen, dus ik heb een goede reden om zoveel mogelijk tegen mensen te spreken tijdens mijn reis. Tot gauw!
Sfeerimpressie Discovery Bay http://youtu.be/RZDdVpfxE5g
Filmpje van kendo te zien via http://youtu.be/zUCpM4JXwBk
Filmpje dat ik van de klif spring te zien via http://youtu.be/2HESfm4VS-0
Volledige fotoboek van dit reisverslag: http://matthijshongkong.waarbenjij.nu/fotoboek/reisverslag/small/4386156/8-indiana-jones
27 September 2012 - 08:10
Joey Hageman:
Jaloers!! -
27 September 2012 - 12:56
Nî haô,
Heb de filmpjes even gezien.... Is ook een filmpje bij ons thuis bij. Zo zie je nog eens wat....: )
Heel veel plezier komende dagen en geniet ervan. Ben nu al benieuwd naar je verhalen en foto's.
Geniet ervan en pas goed op jezelf. (chips, tien dagen geen kontakt... hoe komen we dat weer door) Kus van ons!!!!
27 September 2012 - 12:56
Nî haô,
27 September 2012 - 12:57
Af en toe blijft deze site hangen en ja hoor, dan heb je 2x dezelfde reactie. -
29 September 2012 - 18:25
Lisanne:
Hey Matthijs!!! Ziet er weer supertof uit die filmpjes en foto's!!! Wat doen we hier eigenlijk nog met z'n allen in Nederland?!;-)
xx -
08 Oktober 2012 - 11:48